2 Bard’lı Eu Pt’de Dans, Çift Dans Ve Awesome World Kullanımı Hakkında

Agresive

Premium Üye
Premium Üye
Üye
Tepki
42
bardd.png

Merhaba arkadaşlar,

EU party kurarken Bard buff sistemiyle ilgili bir sorun yaşadım ve açıkçası bu konu kafamı bayağı karıştırdı. Sağa sola sormama rağmen, farklı forumlarda araştırmama rağmen tam net bir bilgiye ulaşamadım. Herkes bir şey söylüyordu ama 2 Bard’lı party mantığını tam olarak açıklayan net bir cevap bulamadım.

Ben de deneme yanılma yöntemiyle olayı çözmeye çalıştım. Sonunda anladığım mantığı burada paylaşmak istedim. Belki benim gibi tek Bard sistemine alışıp
2 Bard’lı party’de aynı ayarı yapmaya çalışan arkadaşlara faydası olur.

Normalde tek Bard kullandığımız partylerde Dans açmak için genelde şu mantıkla ilerliyoruz:

Tambour
Awesome World
Dans

Çünkü party’de ikinci Bard olmadığı için, Bard kendi başına hem tambour hem de dans sistemini çalıştırmaya çalışıyor. Bu yüzden Awesome World kullanılıyor.

Fakat 2 Bard’lı EU party’de olay böyle yürümüyor.

Benim fark ettiğim nokta şu:

2 Bard varsa
Awesome World kullanmaya gerek yok.

Çünkü dansın tam verimli çalışması için ikinci Bard’ın tambour desteği gerekiyor. Yani 2 Bard’lı party’de doğru kurulum şu şekilde olmalı:

Bard 1:
Guard Tambour
Dans

Bard 2:
Mana Tambour

Ya da tam tersi:

Bard 1:

Mana Tambour
Dans

Bard 2:

Guard Tambour

Buradaki önemli nokta şu:

İki Bard’ın da aynı anda Dans açmasına gerek yok.

Bir Bard tambour + dans açıyor, diğer Bard ise sadece diğer tambour’u açıyor. Bu sistemle aslında 2 Bard’lı party’de çift dans mantığı tam verimli şekilde çalışmış oluyor. Yani olay iki Bard’ın da dans açması değil; bir Bard’ın dansı açarken diğer Bard’ın ikinci tambour desteğini sağlaması.

Tek Bard’lı party’de kullanılan Awesome World + Tambour + Dans sistemi çalışıyor gibi görünse de, 2 Bard’lı party’ye göre magic damage etkisi daha düşük kalıyor. Yani Awesome World sistemi aslında tek Bard’lı party için bir çözüm gibi düşünülmeli.

2 Bard’lı party’de ise Awesome World açmadan:

1 Bard = Tambour + Dans
1 Bard = Sadece diğer Tambour

şeklinde ayarlayınca magical damage tarafı tam verimli çalışıyor. Benim anladığım kadarıyla çift dans sisteminin asıl mantığı da burada devreye giriyor.

Benim kullandığım party düzeni şu şekilde:

3 Wizard
1 INT Attack Bard
1 Support Bard
2 Warrior
1 Cleric

Bu düzende en mantıklı ayar bence şöyle:

Support Bard:
Guard Tambour
Dans
Mana Cycle / Mana Orbit
Moving March / Swing March
Noise

INT Attack Bard:
Mana Tambour
Noise
Attack skilleri

INT Attack Bard’a Awesome World koymuyorum.
INT Attack Bard’a ayrıca Dans da koymuyorum.
Sadece ikinci tambour’u açıyor, sonra saldırıya devam ediyor.

Attack Bard için kullandığım saldırı mantığı da şu:

Booming Wave
Weird Chord
Booming Chord
Horror Chord

Kısaca özetlersem:

Tek Bard party:

Awesome World + Tambour + Dans

2 Bard party:
Bard 1 =
Tambour + Dans
Bard 2 = Sadece diğer Tambour

Yani 2 Bard’lı party’de çift dans mantığını kurmak için iki Bard’a da dans açtırmaya çalışmak yerine, bir Bard’a dans + tambour, diğer Bard’a ise sadece diğer tambour’u açtırmak gerekiyor.

Benim deneme yanılma yöntemiyle çözdüğüm sistem bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltin, farklı test eden arkadaşlar varsa onların yorumunu da merak ederim. Özellikle 2 Bard’lı
EU PT kuranların işine yarayabilir.

JokeGame

Yönetici
Yönetici
Tepki
9,287
Ekli dosyayı görüntüle 793

Merhaba arkadaşlar,

EU party kurarken Bard buff sistemiyle ilgili bir sorun yaşadım ve açıkçası bu konu kafamı bayağı karıştırdı. Sağa sola sormama rağmen, farklı forumlarda araştırmama rağmen tam net bir bilgiye ulaşamadım. Herkes bir şey söylüyordu ama 2 Bard’lı party mantığını tam olarak açıklayan net bir cevap bulamadım.

Ben de deneme yanılma yöntemiyle olayı çözmeye çalıştım. Sonunda anladığım mantığı burada paylaşmak istedim. Belki benim gibi tek Bard sistemine alışıp
2 Bard’lı party’de aynı ayarı yapmaya çalışan arkadaşlara faydası olur.

Normalde tek Bard kullandığımız partylerde Dans açmak için genelde şu mantıkla ilerliyoruz:

Tambour
Awesome World
Dans

Çünkü party’de ikinci Bard olmadığı için, Bard kendi başına hem tambour hem de dans sistemini çalıştırmaya çalışıyor. Bu yüzden Awesome World kullanılıyor.

Fakat 2 Bard’lı EU party’de olay böyle yürümüyor.

Benim fark ettiğim nokta şu:

2 Bard varsa
Awesome World kullanmaya gerek yok.

Çünkü dansın tam verimli çalışması için ikinci Bard’ın tambour desteği gerekiyor. Yani 2 Bard’lı party’de doğru kurulum şu şekilde olmalı:

Bard 1:
Guard Tambour
Dans

Bard 2:
Mana Tambour

Ya da tam tersi:

Bard 1:
Mana Tambour
Dans

Bard 2:
Guard Tambour

Buradaki önemli nokta şu:

İki Bard’ın da aynı anda Dans açmasına gerek yok.

Bir Bard tambour + dans açıyor, diğer Bard ise sadece diğer tambour’u açıyor. Bu sistemle aslında 2 Bard’lı party’de çift dans mantığı tam verimli şekilde çalışmış oluyor. Yani olay iki Bard’ın da dans açması değil; bir Bard’ın dansı açarken diğer Bard’ın ikinci tambour desteğini sağlaması.

Tek Bard’lı party’de kullanılan Awesome World + Tambour + Dans sistemi çalışıyor gibi görünse de, 2 Bard’lı party’ye göre magic damage etkisi daha düşük kalıyor. Yani Awesome World sistemi aslında tek Bard’lı party için bir çözüm gibi düşünülmeli.

2 Bard’lı party’de ise Awesome World açmadan:

1 Bard = Tambour + Dans
1 Bard = Sadece diğer Tambour

şeklinde ayarlayınca magical damage tarafı tam verimli çalışıyor. Benim anladığım kadarıyla çift dans sisteminin asıl mantığı da burada devreye giriyor.

Benim kullandığım party düzeni şu şekilde:

3 Wizard
1 INT Attack Bard
1 Support Bard
2 Warrior
1 Cleric

Bu düzende en mantıklı ayar bence şöyle:

Support Bard:
Guard Tambour
Dans
Mana Cycle / Mana Orbit
Noise

INT Attack Bard:
Mana Tambour
Noise
Attack skilleri

INT Attack Bard’a Awesome World koymuyorum.
INT Attack Bard’a ayrıca Dans da koymuyorum.
Sadece ikinci tambour’u açıyor, sonra saldırıya devam ediyor.

Attack Bard için kullandığım saldırı mantığı da şu:

Booming Wave
Weird Chord
Booming Chord
Horror Chord

Kısaca özetlersem:

Tek Bard party:

Awesome World + Tambour + Dans

2 Bard party:
Bard 1 =
Tambour + Dans
Bard 2 = Sadece diğer Tambour

Yani 2 Bard’lı party’de çift dans mantığını kurmak için iki Bard’a da dans açtırmaya çalışmak yerine, bir Bard’a dans + tambour, diğer Bard’a ise sadece diğer tambour’u açtırmak gerekiyor.

Benim deneme yanılma yöntemiyle çözdüğüm sistem bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltin, farklı test eden arkadaşlar varsa onların yorumunu da merak ederim. Özellikle 2 Bard’lı
EU PT kuranların işine yarayabilir.
Faydalı içerik eline sağlık

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar